Γενική Γραμματεία
Αντεγκληματικής Πολιτικής

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τους διασωθέντες στο Ναυάγιο της Πύλου

O υπηρεσιακός πρωθυπουργός, κ. Ιωάννης Σαρμάς, συγκάλεσε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 σύσκεψη για τους διασωθέντες από το ναυάγιο της Πύλου, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών.
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στο σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων των ναυαγών που επέζησαν, καθώς και τα ειδικότερα δικαιώματα των ναυαγών που είναι ύποπτοι για τη διακίνηση. Εξετάστηκαν, επίσης, κατά τον ίδιο τρόπο όλα τα ζητήματα που άπτονται του σεβασμού των νεκρών του ναυαγίου.
Ο κ. Σαρμάς εστίασε το ενδιαφέρον του στο σεβασμό της προσωπικής και οικογενειακής ζωής όσων μεταφέρθηκαν στη δομή της Μαλακάσας, με την ενεργοποίηση ιδίως του δικαιώματος επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου ή Ίντερνετ.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι Υπουργοί Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, Δικαιοσύνης Φίλιππος Σπυρόπουλος, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρος Κλιάρης, καθώς και οι Γενικοί Γραμματείς Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου Εμμανουήλ Λογοθέτης.