Γενική Γραμματεία
Αντεγκληματικής Πολιτικής

Συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και της Υφυπουργού Υγείας

Σήμερα Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, με την Υφυπουργό Υγείας, κα Ζωή Ράπτη.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η διερεύνηση σύνταξης Μνημονίου Συνεργασίας των δύο φορέων, προκειμένου να αποτυπωθεί συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας, το οποίο να αντιμετωπίζει κυρίως τα νέα δεδομένα στον τομέα της ψυχιατρικής, αλλά και ευρύτερα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασθενών κρατουμένων στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Ειδικότερα, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ανάληψης συγκεκριμένων δράσεων από το Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με ένα καίριο ζήτημα, δηλαδή την κάλυψη όλων των ελλείψεων στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και σε άλλες δομές των Καταστημάτων Κράτησης, σε ιατρικό προσωπικό με ειδικότητα ψυχιατρικής, ώστε όλοι οι κρατούμενοι, που χρήζουν ψυχιατρικής – ψυχοθεραπευτικής βοήθειας, να μπορούν να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα.

Η πρωτοβουλία έρχεται σαν συνέχεια των συχνών επαφών της πολιτικής ηγεσίας των δύο Υπουργείων, που έχει ως στόχο την συνεχή παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους έχοντες ανάγκη έγκλειστους συνανθρώπους μας.