Γενική Γραμματεία
Αντεγκληματικής Πολιτικής

Συνάντηση Εργασίας του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο.

Συμφωνήθηκε η σύσφιξη των ήδη στενών σχέσεων της Ελλαδικής Εκκλησίας και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, στην κατεύθυνση στήριξης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι οι έγκλειστοι στα Σωφρονιστικά Καταστήματα. Ο Αρχιεπίσκοπος συμφώνησε στη σύνταξη, από κοινού με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, συγκεκριμένου “οδικού χάρτη” δράσεων, προκειμένου η Εκκλησία να εντείνει τις πρωτοβουλίες της στον δύσκολο και απαιτητικό χώρο των Σωφρονιστικών Καταστημάτων και να συμβάλλει στην προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών σωφρονισμού των κρατουμένων και στη δημιουργία Καλών Πρακτικών, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις ανθρωπιστικές αξίες.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανασίου, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για το διαχρονικό και έμπρακτο ενδιαφέρον του για την όσο το δυνατόν αξιοπρεπέστερη διαβίωση των συνανθρώπων μας στις δομές των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου και του Υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου) και δεσμεύτηκε για τη στενότερη και παραγωγικότερη σχέση της Πολιτείας με την Ελλαδική Εκκλησία στον τομέα του σωφρονισμού και της αντεγκληματικής πολιτικής.